Khruangbin

 • AFAS Live, Amsterdam
 • Het onwaarschijnlijke succes van Khruangbin begon in Nederland met de release van het tweede album Con Todo del Mundo in 2018 en een daverende doorbraakshow op Best Kept Secret dat jaar. De psychedelische instrumentale grooves die het drietal speelt vinden hun oorsprong in een kerk in Houston, waar drummer Donald Johnson en gitarist Mark Speer jarenlang optraden in de huisband. Niet zomaar een kerk: de gemeenschap werd met name gevormd door afkickende junks en daklozen die hun heil zochten in het geloof. De band die later Khruangbin zou worden speelde daar een grote rol in: de troostrijke gospel die de band speelde liep over van de blues-, jazz- en funkinvloeden. Zelfs George Clinton (Parliament-Funkadelic) schijnt regelmatig te zijn langsgekomen.

  Khruangbin vond zodoende zijn unieke geluid door genres van overal ter wereld, van Thaise funk tot Spaanse en Midden-Oosterse muziek, samen te brengen in kalmerende composities vol meeslepende melodieën. De opvallende naam van de band is afkomstig van het Thaise woord voor ‘vliegtuig’. Frontvrouw Laura Lee, die op dat moment bezig was Thais te leren, besloot tijdens het eerste optreden van de band al dat haar favoriete woord uit die taal de bandnaam moest worden.

  In Juni 2020 bracht de band het derde album Mordechai uit. Het album draagt een boodschap uit die door velen werd omarmd het afgelopen jaar: ‘Eigenlijk is dit het verhaal van een mens die een ander ziet, en een hand biedt zodat de ander zich eraan omhoog kan trekken. Het somt op wat we allemaal moeten doen in deze tijd: op elkaar passen en goed zorgen voor je naasten.’ Het album laat een nieuwe kant van Khruangbin zien. In tegenstelling tot de voorgaande twee albums, die veelal instrumentaal waren, zet de band in Mordechai voor het eerst vocalen op de voorgrond. Verwacht dus een zeer gevarieerde show van het drietal op 12 april 2022 in AFAS Live; de zaal die na de enorme hype en twee uitverkochte Paradiso’s de volgende stap is voor het sensationele Khruangbin.

  TICKETS ZIJN VANAF NU VERKRIJGBAAR!

  Prijs:
  * Staanplaatsen (regulier) €41,25

  • De getoonde ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Daarnaast worden er, afhankelijk van de keuze van het item en verzendwijze, maximaal €1,85 orderkosten en/of €3,60 verzendkosten (reguliere postverzending) per transactie in rekening gebracht.
  • Rolstoelplaatsen kunnen alleen telefonisch bij Eventim geboekt worden via 0900-1330 (lokaal tarief).

  Deuren open: 18:30u

 • Khruangbin

  • Kaarten
  • vanaf €
  • 41,25

  12 april 2022, om 20:00
  AFAS Live
  Johan Cruijff Boulevard 590 1101 DS Amsterdam

  De ticketprijzen zijn inclusief servicekosten. Er worden, afhankelijk van het item en verzendwijze, maximaal €1,85 orderkosten en/of €3,60 verzendkosten per transactie in rekening gebracht.

  Meer informatie over dit event
 • Deel dit event op social media!
  Bestel kaarten